Оборудване

 

Оборудването за метода Plasmolifting ™ трябва да бъде подбрано правилно : сертифицираната апаратура и качествените разходни консумативи (например епруветките  Plasmolifting ™ ) до голяма степен осигуряват ефикасността и безопасността на процедурите  . От друга страна, оборудването за Plasmolifting ™  не трябва да бъде скъпо и сложно за използване, за да не се увеличават  разходите на клиниките и съответно крайната цена за потребителя.

Технологията на многофункционалната медицинска методика Plasmolifting ™ подразбира  използването на оборудване и принадлежности, с клас на качество LUX , които могат да бъдат закупени на атрактивна цена

С това Plasmolifting ™  благоприянто се отличава от своите конкуренти!

Цената на една  PRP - процедура  в европейските клиники започва от 1500 Евра.  

Цената на една  PRP - процедура в българските клиники започва 500 лв.

Нашата компания счита , че тези цени са твърде високи!!!

Използването на скъпо оборудване и епруветки за прилагнето на метода Plasmolifting ™ съвсем не е задължително, въпреки че, безусловно, се изисква спазването на определени критерии към медицинската услуга за да е предоставена тя на съответното високо ниво.

Методиката PlasmoliftingTMе проста за използване – состои се само от 3 етапа:

ЭТАП I – подготовка на пациента и вземане на кръв с количество, необходимо за дадения пациент.

Ефективността и безопасността на медицинската процедура по метода Плазмолифтинг пряко зависи от качествените показатели на инжекционата форма на тромбоцитната аутоплазма(ТАП). За получаване на плазма, имаща високи терапевтични свойства, е необходима специална  обработка на кръвта на пациента.

А получаването на ТАП с високи терапевтически свойства е възможно само с исползването на епруветки с марката Plasmolifting™. Ето защо вземането на кръв от пациента се извършва с биотехнологичната епруветка Plasmolifting™. Епруветката Plasmolifting™ е патентована.

 

pl box 2014http://plasmolifting.ru/images/M_images/new%20probirka.jpg

Обновени кутии с епруветки второ поколение в индивидуални метализирани пакети – саше

Описание на епруветката Plasmolifting™

-антикоагулант (инфузионен натриев хепарин ) – предотвращава съсирването на кръвта и способства агрегацията на тромбоцитите;

-класс на опасност -  II a  - позволява ТАП да се използва IN VIVO (инжекционно в тъканите);

-прозрачният разделителен гел-филтър надеждно фиксира еритроцитната утайка, като не и  позволява  да се смесва с ТАП, имаща високи терапевтични свойства.

-размери: обем-9мл.;диаметър-15мм.;височина-100мм.

ЭТАП II – центрофугиране, изготвяне на тромбоцитна аутоплазма.

Центрифугираме кръвта на пациента и получаваме инжекционна форма на тромбоцитна аутоплазма. Но не всички центрофуги са еднакво полезни!?

Основните параметри, които е необходимо да се отчитат при избора на центрофуги за Плазмолифтинг, се свежда до следното:

-положението на епруветките при въртене,

-радиуса на въртене на ротора,

-наличие на индикации на значението, не само на скоростта на въртене, но и соответните параметри RCF на панелите за управление на центрифугите.

В момента, за да се отдели плазмата от другите  кръвни фракции, се провежда центрофугиране при стойности на RCF от 750-800грама до 1200 грама. Това позволява използването на сравнително широк диапазон на медицински центрофуги. Но, както показва практиката, не всички центрофуги обезпечават необходимите изисквания.Същността на въпроса се състои в това, че технологията Plasmolifting™ подразбира използването на плазма с високо ниво на очистка от еритроцитния съсирек, което е възможно само при точно изчисление на  скоростта на въртене на ротора и значението на RCF и използване на специалните епруветки Plasmolifting™.

Центрофуги

На основание на тези параметри, най често, в момента, се използват следните центрофуги с подбрани режими за центрифугиране на епруветките PlasmoliftingTM:

Центрифуга ЕВА 20 (Германия): 3200 об/мин в течение 5 минут;

Центрифуга DM0412(Китай): 3100 об/мин в течение 5 минут;

Центрифуга 80–2S (Китай): 3000 об/мин в течение 5 минут;

 

В резултат на центрофугирането на кръвта на пациентите в специализираните епруветки Plasmolifting™, при строго подбрани параметри на центрофугите , се получава висококачествена аутоплазма с гарантирана концентрация на тромбоцити, без добавяне ня странични химически вещества, т.е. напълно натурална.

ЭТАП IV – въвеждане на ТАП в зоната, подлежаща за лечение.

С помощта на разходни материали, ТАП, се инжектира в зоната за лечение.

Разходни материали за провеждане на методиката Plasmolifting™

Прилагането на метода предполага исползването на специално разработени, тестирани разходни материали и особено висококачествено оборудоване. Системата от уникални игли, епруветки и други материали позволява да се получи непосредствено от кръвта на пациента тромбоцитна аутоплазма(ТАП). Дадената фракция съдържа ценен набор от компоненти: витамини, протеини, ферменти, хормони, а също някои други биоактивни вещества. Всички те влизат в състава на тромбоцитната аутоплазма с естественна, за човешкия организъм, концентрация и с максимално достъпна за усвояване форма.

За вземането на кръвта и инжектирането на аутоплазмата са необходими катетър от типа "бътерфлай", трикомпонентна спринцовка и игли за мезотерапия.

http://plasmolifting.ru/images/oborudovanie/igla_babochka.jpg

R21 Катетър "бътерфлай", съединен  с keth-luer - адаптер (0,8-0,6x19 мм).

http://plasmolifting.ru/images/oborudovanie/shpritz.jpg

Спринцовка трикомпонентна  (3 или 5 мл)
Силиконовата накладка на буталото  обезпечава плавност на хода. В края има – luer- адаптер за фиксиране на иглата с винт.

http://plasmolifting.ru/images/oborudovanie/igly.jpg

Игла инжекционна за мезотерапия 0,3x4 мм или 0,3х12мм (по 2-4 на един пациент).

 

За всички интересуващи Ви вопроси, свързани с приложението на метода Плазмолифтинг, обучението и купуването на оборудване, можете да се обърнети към специалистите от компания „Естетик-Мед БГ” ООД или да напишете писмо по електронната поща:Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. .