За метода Плазмолифтинг

„Елексир на младостта”  на ХХI век

Младостта е в нашата кръв

Представете си, че имате възможност да върнете времето назад, и с всеки изминат ден вие ставате все по-млад и бодър: кожата ви се стяга, придобива предишната си еластичност и здравина, косата ви става по-гъста и по-блестяща, ставите  ви престават да боледуват, тежестта и болката си отиват, целият организъм се обновява и вие чувствате бодрост и лекота.А сега си представете, че всичко това би могло да ви се случи точно сега, при което  не трябва да се изобретява машина на времето.

Механизма за възвръщане на здравето и младостта е скрит в нашето тяло и той може да бъде задействан направо сега! Секрета за подмладяване  се намира в кръвта и е заложен в нас от самата природа, която се е погрижила за това, вътре във всеки жив организъм да има възобновляем източник на здраве! Същността на въпроса е в малките кръвни клетки - тромбоцити, които съдържат специфични протеини, способни да стимулират обновяването на клетките. Но за всичко тава да говорим подред.   

Магията на кръвта

Древните лечители са предполагали, че кръвта има определени магически свойства, и са били почти прави. Кръвта се състои от междуклетъчното вещество - плазма - и клетъчни елементи, основните от които са: еритроцити, левкоцити и тромбоцити. При изучаването нето  на кръвта е изяснено, че всяка клетка на кръвта е полифункционална и има свое  собствено предназначение: еритроцитите(червените кръвни клетки) осигуряват дишането на тъканите; левкоцитите защитават организма от инфекции и други вредни въздействия, а тромбоцитите участват в процесита за съсирване на кръвта.

Също така е било установено, че тромбоцитите играят най-важната роля при лечението и обновяването на увредените тъкани, освобождавайки растежни фактори, които стимулират и регулират разделянето, растежа и оцеляването на клетките. Факторите на растежа са необходими за клетъчното съзряване и нормалния клетъчен цикъл. Растежните фактори са отговорни за възстановяването на кръвоносните съдове в  наранената област, за изграждането на нова тъкан (епителна, хрущялна, съединителна, мускулна, нервна) и за спиране на кървенето.

Революционно откритие на руски учени

Използвайки уникалната способност на факторите на растежа да влияят на регенеративните процеси, руските учени: професор д.м.н. Ахмеров Р.Р. и к.м.н. Зарудий Р.Ф., са разработили медицинска методика, която без преувеличение може да бъде наречена  съвременен „елексир на младостта”. Плазмолифтинг (Plasmolifting™) – това е името, дадено от учените новата техника, в действителност, по същество, се явява усъвършенствана форма на отдавна известната технология за лечение с плазма – аутоплазмотерапия.

Плазмолифтинг (Plasmolifting™) се основава на принципите на PRP-терапията(Platelet Rich Plasma – богата на тромбоцити плазма), тоест на използването на елементи изолирани от плазмата: хормони, протеини и витамини, които в комплекс с тромбоцитите ускоряват регенерацията на тъканите и обновяването на клетките.  PRP-терапията, обаче, не е пригодена за използване в козметологията, травматологията, гинекологията.

По време на проучването , изследователите са открили, че въвеждането на тромбоцитна аутоплазма  в увредена зона подобрява регенерацията на кожата. Кожата става по- хидратирана, еластична , тонизирана , върху нея намалява количеството на бръчките и старческите петна . И въпреки факта, че оригиналния метод , базиран на PRP - терапия, е предназначен за нуждите на стоматологията , този козметичен ефект подканва  Ренат Рашитович Ахмеров и Роман Феликсович Зарудия да продължат да изследват влиянието на тромбоцитната плазма върху човешкото здраве, което довежда до значителни открития за използването на Плазмолифтинг (Plasmolifting™)  при лечението на заболявания в различни области на медицината – козметологията, стоматологията, травматологията, гинекологията, хирургията и др..

Как работи Плазмолифтинг (Plasmolifting™)

Същността на метода Плазмолифтинг (Plasmolifting™) се състои в инжектиране, в организма на човека, на фракция от кръвта плазма, което позволява да се стартира процес за обновяване на клетките. По време на процедурата, от пациента, се взима кръв от 9мл до 36мл(в зависимост от назначението). Загубата на кръв е толкова незначителна, че  не оказва неблагоприятно въздействие върху самочувствието на пациента и не създава пречки за нормалното функциониране на организма.

За получаване на плазма, имаща високи терапевтични свойства, е необходима специална обработка на кръвта - центрофугиране в специализирани биотехнологични епруветки с марката  Plasmolifting ™.

Сертифицираните епруветки Plasmolifting™ са способни качествено разделят кръвта на левкоцитно-еритроцитна маса и тромбоцитна аутоплазма. Тъй като тромбоцитната плазма е получена от собствената кръв на пациента, то се осигурява пълна биосъвместимост при инжектирането и в организма, като се  изключва проявата на имуногенни и алергични реакции, както и вероятността от отхвърляне.

Главният инструмент за подмладяването

И така, в какво се състои особенноста на епруветките Plasmolifting™?! Епруветките Plasmolifting™ са изготвени от боросиликатно стъкло с най-високо качество по специална технология и са плътно затворени с тапа, която надеждно осигурява стерилността и неизменността на химическия състав на съдържимото вътре, а също запазването на вакума вътре в епруветката. Биотехнологичните епруветки Plasmolifting™ са сертифицирани по метода IN VIVO , съдържат антикоагулант – високо пречистен инфузионен хепарин и биологически инертен гел, обезпечаващ точното разделяне на фракциите на кръвта по градиента плътност, запазвайки при това лечебните свойствата на плазмата. Получената, с епруветките Plasmolifting™, тромбоцитна аутоплазма е предназначена за безопасно инжектиране в тъканите, за разлика от плазмата , получена от лабораторни епруветки или епруветки, предлагани от други западни производители, сертифицирани по метода IN VITRO , и предназначена само за лабораторни изследвания или за апликационно приложение, главно в стоматологията и ортопедията.

Епруветките Plasmolifting™ са сертифицирани от Федералната служба по Здравеопазване на Русия и са минали изпитания в Германия, Русия, Белорусии, Украина, Казахстан, Узбекистан, Иран, Латвия, Литва, Естония и Кипър. Също така, тяхното качество е потвърдено със сертификати ISO и СЕ, издадени от авторитетната немска организация за сертифициране TUV.

За правилното и безопасно използване на метода Плазмолифтинг (Plasmolifting™), изключително важно е да бъдат използвани само сертифицирано специализирано оборудване и качествени разходни материали: епруветки, центрофуги, спринцовки и игли. На дадения момент са разработени режими за няколко центрофуги, между които моделите: EBA 20(производство Германия), 80–2S и DМ0412(производство Китай). При вече закупена центрофуга е необходима консултация с нашия технически отдел за правилния подбор на параметрите на центрофугата за получаване на качествена плазма по метода Plasmolifting™.  

Днес метода Плазмолифтинг (Plasmolifting™) е получил признанието на лекари и пациенти от много страни. Него го ценя поради ред преимущества, сред които: 

  • удобство и простота за използване;

  • отсъствие на необходимост от закупуване на скъпоструващо медицинско оборудване;

  • отсъствие на перод за рехабилитация, след провеждане на процедурата;

  • нетоксичност, безопастност и натуралност на процедурата;

  • свеждане до минимум на риска от алергични реакции и странични въздействия;

  • отсъствие на необходимост от хирургическа намеса;

  • възможност за съвместяване с други видове терапии;

  • минимум противопоказания.